⭐⭐⭐⭐⭐ Bhoga Restaurang – ”kvalitet och variation inom mat och dryck”

IMG_0316Bhoga har haft medvind allt sedan etableringen 2012. Niclas Yngvesson och Gustav Knutsson har båda helt tydligt haft många spännande och intressanta upplevelser när de arbetat på olika restauranger runt om i världen.

När restaurangen startade upp steg gästerna in från gatan direkt till en helt öppen matsal med baren på en av kortväggarna. Även om man försökt mysa till lokalen med blommig fondtapet var det ändå lite Roy Anderssonfilm över första intrycket. Idag har lokalen delats upp med en vägg och en stor prylhylla, vilket ger ett klart mer ombonat och varmt intryck.

Bhoags mat har under de gångna åren hållit en genomgående hög standard vilket belönats med en stjärna i Guide Michelin. Mitt minne säger mig att man i inledningen ville att kunderna skulle få ta del av så mycket som möjligt av det fina kökets vällagade detaljer. Detta gjorde dock att gom och tunga gick vilse och förlorade möjlighet att njuta av detaljerna. Idag känns det som om köket hittat det starka självförtroende som en stjärnkrog behöver och låter rätterna presentera några få men fantastiska smakkompositioner i form av fyra-, sex- eller tvårättersmenyer, eller vad sägs om inslag som:

Havskräftstartar, fläder, gräslök, lök
Fermenterad råg, ägg, svarta vinbär, champinjoner
Lamm från Bitterna, jordärtskocka, persilja, oxmärg

Bäst: Bhogas känsla för naturlighet , minimalistisk otvungenhet och frihet gör restaurangen till en av de absolut bästa i Göteborg.
Mindre bra: Lokalen skulle vinna mycket på om entré och passage till toalettutrymmet kunde avskärmas ytterligare.

Bhoga Restaurang
Norra Hamngatan 10
Göteborg
031-138018
bhoga.se

Skriv en kommentar