⭐⭐⭐⭐ Atelier – en vindsvåning som heter duga.

IMG_0820På Södra Hamngatan i Göteborg ligger en byggnad som i mitten på 1700-talet uppfördes, som sockerbruk, sedan byggdes om till bli Fürstenbergska palatset och även gått under namnet Palacehuset. I denna byggnad flyttade 2015 Hotel Pigalle in med tillhörande restaurang Atelier. Allt inrett i tidig 1900-talsstil eller som man själv uttrycker det ” förvänta dig lyx, men framförallt värme, personlighet och passion.” Smaksinne har ännu inte nyttjat hotellet (det kanske kommer erbjudande om en frinatt efter att denna artikel lagts upp på nätet) men Restaurang Atelier lever faktiskt upp till denna utsaga.

Atelier är belägen i byggnadens takvåning med snedtak, takfönster och en omfamnande inredning. Matsal, bar och kök ligger öppen och ger en känsla av att ”alla är med.” Mysfaktorn ligger på topp.

Ateliers mat är annorlunda utan att bli pretentiös fantasifull utan att spåra ur. Tänk dig bara smaken och synen av rätter som: ”Smörat ankägg med Kalix löjrom, ramslök & krispig Amandinepotatis” eller ”Svenskt kött på grönbete med sötsyrlig mejeri från Skåne & kryddrostade morötter” eller   ”Örtgravat vildandsbröst med rabarber, krasse & färskost från Vilhelmsdals Gårdsmejeri.”

Atelier är inget den matälskande skall missa.

Bäst: Kökets omsorg om maten och servicens om gästerna.
Sämst: Den sega hissen från gatuplan upp till restaurangen.

Atelier - Hotel Pigalle
Södra Hamngatan 2A,
Göteborg
031-80 25 21
hotelpigalle.se

Skriv en kommentar