⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ PORTAL - här lagas okomplicerad mat, med tydliga smaker och bra råvaror

img_0009

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ PORTAL - här lagas okomplicerad mat, med tydliga smaker och bra råvaror
En liten notis i en mattidning skvallrar om att en ny restaurang, värd att besöka, har sett dagens ljus i augusti 2016. Portal är namnet och bakom restaurangen står Klas Lindberg som 2012 vann Årets Kock och blev därmed Svensk Mästare i professionell matlagning. Ett halvår senare blev han Olympisk Guldmedaljör med Svenska Kocklandslaget i Culinary Olympics. I december 2014 fick han även den stora äran att ansvara för Nobelbanketten. Förutsättningarna för ett lyckat resultat finns ju verkligen.

Då kommer vi till första besöket på Portal. Som Göteborgare slås jag först av att det var längesedan jag var på Sankt Eriksplan i Stockholm. Vidare att Sankt Eriksplan har blivit ett trevligt torg.

Miljö och inredning på Portal är enkel och fräsch. Lokalen rymmer cirka 60 gäster och har en trevlig bardisk där den lika trevliga personalen är engagerade och hjälpsamma med beställning av mat och dryck. Med rätt placering vid bardisken har man en intressant insyn in i köket som ligger en trappa ner.

Så det viktigaste; maten. Vid detta första besök på Portal blev det ” KUNGSKRABBA plockad ur skalet vitlök, persilja & smör” samt ”FÄRSKPOTATIS med ägg och grädde”. Valet föll på dessa rätter eftersom de för mig framstod som lite originella. Ja, kanske lite ovanliga (läs inte testade förut) men ack så goda. Dessa båda tillsammans med en underbar Riesling, gav mig en matupplevelse och restaurangbesök som sent skall glömmas och definitivt inte det sista. Menyns innehåll gjorde det inte lätt att välja rätt.

Bäst: En fantastisk matupplevelse i härlig miljö.
Mindre bra: Portal ligger i Stockholm och jag bor inte där.

Portal Restaurant
St. Eriksplan 1
112 34 Stockholm
08-30 11 01
portalrestaurant.se

Skriv en kommentar