⭐️⭐️⭐️ Il Tempo – vilket träffande namn!

img_0492På Högbergsgatan, vid Götgatsbacken, driver mannen , som alltid tycks ha något på huvudet och helt tydligt också har något på insidan av denna översta kroppsdel, denna italienska och mycket populära krog. Personen ifråga är alltså Peter Nordin, en av deltagarna i ”Kockarnas Kamp 2016” men med ett tiotal krogar i sitt imperium, bl. a Zink Grill, Wienercafeet, Villa Godthem, Prinsen etc etc..

Väl inkommen en tidig vardagskväll blev man snabbt placerad vid ett bord, menyn kom blixtsnabbt och efter en kortkort stund frågades det om man var redo att beställa. Valet föll på en klassisk Carpaccio Alla Cipriani – tunna skivor oxinnanlår, x-virgin olivolja, parmigano-reggiano ost, Cipriani dressing och picklad lök som sedan följdes av Tartufo Maccheroni – tryffelslungade makaroner med halstrade pilgrimsmusslor. För övrigt fanns det mesta man kunde förvänta sig på en italiensk krog, bl.a. har deras vedugnsbakade pizzor ett mycket gott rykte. Maten som jag avnjöt var mycket läcker, kan tyckas att det var lite vardagston över rätterna men vilka smaker de fått till. Wow!

Efter maten, först då fick man tid att titta in lokalen och känna av stämningen, allt beroende på att Il Tempo verkligen är en restaurang som tycks göra allt i ett iltempo, dvs oerhört snabbt. Känslan var hela tiden att nästa sittning skulle ske om fem minuter men såg man sig omkring så var lokalen drygt halvfull. Jag tycker ibland att för snabb service under halvhysteriska former nästan blir lite irriterande då det inte tycks finnas något utrymme att vara lite personlig och då blir inte heller besöket lika helgjutet bra som det hade kunnat bli. Il Tempo är ett lysande exempel på mycket bra mat, snabb service men det är något som saknas när det gäller mysfaktorn.

Bra: Maten, utan tvekan
Mindre bra: Den oförklarliga ”stressen” hos personalen.

Il Tempo
Högbergsgatan 40
Stockholm
08-644 75 10
iltempo.se

Skriv en kommentar