⭐️⭐️⭐️⭐️ ACME – en ryktbar restaurang i NoHo, NYC

img_1384
Genom flera tvära kast har Restaurang ACME genomgått ett antal metamorfoser. Från att varit en gemytlig ”sydstatssylta” gjordes ett lappkast när dansken Mads Refslund (tidigare kock på Noma i Köpenhamn – flera gånger utsedd till världens bästa restaurang) anställdes som chefskock satte han en stark skandinavisk prägel på butiken. Trycket på ACME var så hårt att de mest prominenta New Yorkkändisarna var glada om de över huvud taget fick bord vilken tisdagskväll som helst, eller i värsta fall fick sitta vid små avlastningsdiskar utefter väggarna.

Vid senaste årsskiftet gjorde ACME en ny gir och gick från danskt till att bli en fransk-italiensk bistro med New Yorkköket som plattform. ACMES inredning är enkel med dämpad belysning. Servisen är på New Yorkvis stressad och stressande. Inte ovänliga men man servar på amerikansk engelska i högsta hastighet. Maten är av hög klass och ger möjlighet till flera härliga smakupplevelser som:
GRILLED WATERMELON - Peach, Queso Fresco, Lime, Hibiscus Vinaigrette
BRUSSELS SPROUTS - Snap peas, 'Nduja, Toasted Hazelnuts
NY STRIP STEAK - Caramelized Onions, Thai Basil, Liliput Capers
COD EN PAPILLOTE - Dill, Thyme, Julienne Vegetables

Idag är kanske ACME inte längre den spektakulära dansk-amerikanska toppkrogen men klart värt ett besök i en härlig del av New York.

Bäst: att få se detta mytomspunna ställe från insidan
Mindre bra: inredningen kunde behöva ett lyft

ACME
9 Great Jones Street,
NYC
(212) 203-2121
acmenyc.com

Skriv en kommentar