at Park – Götaplatsgruppen har öppnat hotellrestaurang

2-img_1208

Även om det är naturligt, för att inte säga ett måste, att ett hotell har restaurang så känns det oftast som kombinationen inte lyfter restaurangen. Götaplatsgruppen med Stefan Karlsson som frontfigur gör en satsning hos Elite Park Aveny och det går bra, men inte kanon.

Går man till restaurangen genom hotellets lobby möts man först av en ny fräsch bar. Klart tilltalande. Ett klart lyft mot den tidigare hotellbaren. Därefter går jag in i matsalen, nyfiken då jag vet att man renoverat. Matsalsmiljön är OK men inte mer. Skulle vara kul att få höra vad inredarna har tänkt. Jag upplever den diffus och rörig. Det var ju inte för inredningen jag kom dit utan för maten och den brukar på Götaplatsgrupppens restauranger vara på topp.

När Restaurang Fond fick lämna plats för Toso grät jag nästan. Det kändes dock som lite plåster på såren att de Pankofriterade kräftstjärtarna med morötter och apelsinsås fått flytta till at Park. Där föll jag pladask.

Jag har funnit ut att två eller tre förrätter är väl så bra som förrätt och huvudrätt. Kräftorna följdes därför av Tartar på svensk ryggbiff med viol, beta, örter & olivolja. Ryggbiffen var utmärkt medan tillbehören kändes bleka och fick inte rätten att lyfta.

Helhetsintrycket är att at Park är en bra hotellrestaurang med god mat men jag hjulade inte ut av lycka.

Bäst:             trevlig och uppmärksam service.
Mindre bra:   Götaplatsgruppen har förmodligen inte fått köra sin stil utan i mycket fått rätta sig efter hotellet. Hade de som står bakom restaurangen fått köra sitt race hade nivån troligen höjts ett par snäpp.

at PARK
Kungsportsavenyn 36
Göteborg
+46 31-72 71 076
atpark.se

Skriv en kommentar