Champagne – denna ädla dryck

IMG_1069 (1)Många är vi som har fascinerats av denna mousserande dryck från nordöstra Frankrike men få är de som verkligen har lyckats beskriva den euforiska känslan det är att dricka dessa ”stjärnor” som munken Dom Perignon uttryckte det. Nedan följer en del kloka ord i detta ämne och man kan lätt skriva under på dessa ord:

I seger förtjänar du Champagne, i nederlag behöver du den. (Napoleon Bonaparte)

En magnumbutelj är precis lagom för två personer om bara en av dem dricker (Winston Churchill)

Det enda jag beklagar i livet är att jag inte dricker tillräckligt mycket Champagne (John Maynard Keynes)

Minns herrar, det är inte bara Frankrike vi kämpar för, det är Champagne (Winston Churchill)

Jag dricker bara champagne när jag är glad, och när jag är ledsen. Ibland dricker jag det när jag är ensam. När jag har sällskap anser jag att det är obligatoriskt. Jag smuttar på det om jag inte är hungrig och dricker det när jag är det. Annars gör jag det aldrig – om jag inte är törstig (Lily Bollinger)

Skriv en kommentar