⭐️⭐️⭐️ Grön Ko - saluhall med närproducerat

IMG_0238
Gårdsbutiken och saluhallen
Grön Ko i Värmlandsbro baserar sin verksamhet på närproducerat ekologiskt nötkött av köttraser som Hereford och Aberdeen Angus.

I den lilla saluhallen och serveringen, som är inrymd i Värmlandsbros nerlagda stationsbyggnad är hyllorna fyllda med varor såsom sylt, saft, honung, dinkelknäcke, mjöl, oljor, surdegsbröd och goda ostar av ko och get. Lammkött finns under säsong.

Café & Restaurang Grön Ko är också ett café och en restaurang med ett flertal vällagade varmrätter, som dillkött, klassisk kalops, fisksoppa med skaldjur eller broccolisoppa med lagrad ost. Varje dag serveras utsökt dagens rätt. Vill man bara fika serveras goda smörgåsar och många goda bakverk. Enkla men trevliga rum att sitta ner i och njuta av all det goda.

Bra: Grön Ko – ett föredöme för den goda maten och en pärla för oss på resa
Mindre bra: Grön Ko 23 mil från där jag bor

 

Grön Ko
Brovägen 23,
661 93 Säffle
0533-409 10
gronko.se

PS. En kul detalj: Tvärs över vägen, mitt emot Grön Ko ligger Svarta Fåret som själva bl.a. säger: ”Vi talar arabiska, tyska, engelska och värmländska. Vi serverar husmanskost, sallader, pizza, kebab, förrätter och efterrätter. Innehar rättigheter att servera öl och vin. Det går att beställa mat för avhämtning.

Svarta Fåret
Allévägen 2
661 93 Säffle
0533-411 00

Skriv en kommentar