⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Lilla Ego – Food is beautiful

? 4 513

Krögarna Daniel Räms och Tom Sjöstedt har verkligen sedan ett år tillbaka lyckats skapa en enorm hype kring deras krog på Västmannagatan. Man kan definitivt inte beskylla herrarna för att på ett överdrivet sätt marknadsföra krogen med tanke på att det knappt finns någon endaste liten skylt utanför. Lägger man sedan till en markis som visar att här serverar man Sushi minsann så konstaterar man att utsidan håller en oerhört låg profil med tanke på vad som åstadkoms innanför väggarna. Väl inne i de ganska sparsmakade lokalerna, tegelväggar och stolar av speciell karaktär så är det bara att sätta sig och åka med. Lilla Ego är allt som oftast fullbokat men är man i tid, dvs vid 17.00, så kan man få åtnjuta maten sittandes i baren med full insyn i köket. Åtta platser finns alltid till förfogande för de som ej bokat bord och detta är ett skådespel i sig att sitta där, ivrigt betraktande kockarna i deras eminenta arbeten. Jag har nog aldrig sett mat presenteras på liknande sätt. Det skärs, hyvlas, bränns, klickas in absurdum men resultatet på tallriken är konstverk som inte liknar något annat. Varenda liten detalj har sin funktion och plats. Tyvärr, så blir det nästan så att man sitter och beundrar maten så länge att den hinner kallna. Så illa är det inte men det är uppläggningar som är oemotståndliga. Det heter ju att man äter även med ögonen och här är ett enastående exempel på hur man i så fall frestar ögonen.

Maten har också många spännande smakkombinationer och jag åt Sotad lax med soja, brynt smör och wasabimajonäs. Låter inte så sensationellt kanske men gud vad det smakade bra. Huvudrätten var Biff med vita rotsaker, äpple och anklever och även här låter det inte alltför uppseendeväckande men likaväl mycket gott.

Lilla Ego är en krog som är värd allt beröm med en jättetrevlig personal och innovativ mat.

Bäst: Fantastiska kreationer av alla slags råvaror.
Mindre bra: Inte mycket men kanske att smakerna hamnar lite grand i skuggan av konstverken som staplas på hög på tallrikarna.

Lilla Ego
Västmannagatan 69, Stockholm
08-274455
lillaego.com

Skriv en kommentar