Vi är två vänner som har ett stor gemensamt intresse för mat i alla dess former. Det kan gälla restaurangbesök, mattidningar, kokböcker, Home Dining eller helt enkelt råvarorna i sig.

När man som vi genom ett stort antal år har haft förmånen att kunna besöka oräkneliga matställen, så har varje besök blivit lite av en högtidsstund och gett upphov till berättande och diskussioner emellan oss. Skall vi besöka ett för oss obekant och ny restaurang så är vi alltid nyfikna på lokalen, servicen, dukningen samt inte minst; hur maten presenteras och smakar. Många gånger har vi suttit förstummade och med tindrande ögon när maten kommit på bordet och bara väntat på att få smaka på en lockande rätt. Denna nyfikna, och ibland lite otåliga, känsla kan komma smygande på oss oavsett om vi sitter på en ”lyxkrog” eller om vi äter lunch på ett ”arbetarfik” med dagens rätt.

Vad vill vi då förmedla med Smaksinne? Vi vill helt enkelt dela med oss av våra olika matupplevelser till er som kanske söker eller behöver uppslag och tips på några prisvärda ställen. Detta kan alltså gälla för Fine Dining likaväl som för ett lunchställe. Vi kommer inte att analysera alla rätter. Dryckeslistor kommer inte att redovisas i detalj utan det kommer att bli en mer generell kritik av stället ifråga. Med andra ord, det blir ett slutomdöme om t.ex. en restaurang en food truck eller ett hål i väggen är prisvärt eller inte och detta tillsammans med våra högst personliga åsikter om varför i så fall. Vi sätter oss alltså inte som några kulinariska orakel på sina höga hästar utan vi vill bara försöka guida er till prisvärda matupplevelser. Förhoppningsvis skall läsarna av denna blogg även uppskatta en varning och på så sätt besparas en mindre bra matupplevelse.

Vi hoppas att våra tips bidrar till att även ni kommer att uppskatta våra godbitar och är glada över att slippa mindre bra matupplevelser.

Bon appetit!