⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Somm Restaurant & Wine Bar – alldeles för bra för att missa

IMG_0984En trappa ner på den dystra Lorensbergsgatan, i samma lokaler som Popcorn och Barrique huserade i , har denna nyupptäckta juvel åstadkommit någonting riktigt bra. Väl nere i den trånga lokalen blir man välkomnad av alert personal och man blir snabbt visad till bordet. Konceptet är lite grand, lite mindre portioner och detta med högst vettiga priser. Rätterna delas in i Mindre, Större och Sötare rätter som sedan i sin tur kan fås i föreslagna 3, 5 eller 7 rätters menyer. Redan vid anblicken av menyn så börjar man ana att det här kan bli hur bra som(m) helst. Vinlistan får man ta del av genom att titta på en I-pad och detta med motiveringen att utbudet är så omfattande att en tabloid vinlista skulle bli så oerhört otymplig. Nja, lite tveksam till om denna tidsanpassade lösning var så mycket bättre.

Som en första Amis blev det Oxsvans terrin med rökt majonnäs o persiljepanko samt Crostini med matjessill, äggulakräm o picklad rödlök. Här sattes ribban för resten av kvällen. Dessa små aptitretare var enastående goda. I lagom takt fick vi sedan avnjuta:

Pilgrimsmussla – fänkål – yuzu

Kalvkind – svamp – svart vitlök – tryffel

Sörmlands ädel – päron – pepparkaka

Mitt sällskap för kvällen valde Grönkål – ägg – brioche samt Torskrygg – forellrom – råräkor.

Vi hade båda det gemensamt att vi tyckte dessa rätter var helt sensationellt goda med små smaksensationer här och var plus att rätterna var vackert upplagda. Mellan dessa höjdpunkter fick vi små andra Amisar för att fräscha upp våra smaklökar inför kommande stordåd, t.ex. en liten ”glasstrut” fylld med curd på citron/gin samt tonic sorbet och citronpulver. Supergott!! Innan dess hade vi också fått Västkustkrabba med gurka, fänkål och ett skum på räka/räkpulver. Inte så illa den heller!!

Somm har presenterat sig som någonting alldeles extra, missa inte denna restaurang för allt i världen, den tog oss med storm och den förtjänar en riktigt stor gästkrets.

Bäst: Ja, nästan allt.
Mindre bra: En endaste ytterst liten miss kanske, nämligen; hade varit bra om man redan vid menygenomgången fick reda på att marulk utgått och ersatts av torsk och inte som vid det här tillfället när beställningen skulle göras. (jaja, petigt, jag vet, men jag måste hitta något negativt!)

Somm Restaurant & Wine Bar
Lorensbergsgatan 8
031-282840
somm.se

Skriv en kommentar