⭐️⭐️ Trattoria La Strega – ojämn mat och service

img_0419

På adressen Aschebergsgatan 23 är Trattoria La Strega inte första italienaren. Slutet 90-talet/00-talet rumsterade restaurangen Topolini (Musse Pigg) på samma adress och var på sin tid en av Sveriges bästa italienare.

La Strega har länge lockat och häromdagen blev det av. Förväntningarna var tämligen stora. Bemötandet av hovmästaren (ägaren?) var trevligt välkomnande. Lokalen är enkel men mysig. Som sig bör börjar vi med ett glas proseco som är ok men inte mer. Menyn innehåller ganska få men för det italienska köket typiska rätter och dessutom en fyrarätters meny vilken vi väljer. Vi byter dock ut menyns torskrätt mot kalvkind. Vi böjar med en liten buffelmozzarella med torkad tomat, prosciutto och karljohansvamp. Mozzarellan är fin men tyvärr är övriga ingredienser torra. Förväntningar på den därpå följande risotton är nu stora och vi får en risotto på lardobas med tryffel som är en riktig höjdare. Riset i risotton är helt perfekt och rätten är precis lagom saftig och len. Tryffel lyfter rätten högt. Huvudrätten är en mycket smakrik och vällagad kalvkind med rotfrukter. Topp igen. Men jag sa ojämnt och det blir det när vi får in vår dessert, som är en obligatorisk tiramisu. Savoiardikexen, om det är sådana, är hårda och har inte fått dra till sig rättens vätskor. Hmm!!

Istället för menyns föreslagna vinpaket rekommenderar den mycket omsorgsfulle och vänligt säljande hovmästaren oss en Nebiolo vid namn Rosso di Valtellina, vilket visar sig vara ett lyckokast och passade väldigt bra till såväl för- som huvudrätter.

Hovmästaren gör ett riktigt trevligt och bra jobb men han borde kanske skicka övrig personal på ett par lektioner hos Gordon Ramsay.

Bäst: en underbar risotto med tryffel,
Mindre bra: ojämn kvalitet på både mat och service

Trattoria La Strega
Aschebergsgatan 23B
Göteborg
031-181501
trattorialastrega.se

Skriv en kommentar