⭐️⭐️⭐️⭐️ Vatten Restaurang & Kafé – en pärla i unik omgivning

IMG_0281Vatten Restaurang & Kafé i Skärhamn är en verklig pärla i en unik omgivning belägen i samma byggnad som Akvarellmuseet och på utsidan Bohusläns karga slipade klippor mot himmel och hav, som ger en ständigt skiftande bakgrund.

Vatten är minimalistiskt inredd utan att därför kännas kall eller ogästvänlig. I matsalen är det högt till tak och ljuset från himmel och hav flödar in genom glasväggar som går från golv till tak.

Lunchmenyn domineras av fisk men man serverar även som alternativ vegetariskt, dagens soppa och kötträtter. På kvällen erbjuder Vatten en fyrarätters menyer men känner man för något mindre omfång på måltiden kan man välja på tre för- och tre huvudrätter att välja mellan. Dessa innehåller spännande kombinationer som t.ex. ”Bakad oxkind med bruna bönor, knaperstekta trattkantareller, brysselkålsblomma och syrad schalottenlök” eller varför inte ” Timjan och rosmarinstekt kålrabbi med spenat, romanesco, vetegroddskrutonger och granskottsemulsion”. Förutom barn- och dessertmenyer kan man på Vatten välja mellan olika skaldjurplatåer.

Bäst: harmonin mellan mat och miljö.
Mindre bra: ibland svårt att hitta parkering i konkurrens med Akvarellmuseets besökare

Vatten Restaurang & Kafé
Södra Hamnen 6
Skärhamn
0304-67 00 87
restaurangvatten.se

Skriv en kommentar